Overskrift

Jeg er en paragraf. Klikk her for å legge til din egen tekst og endre på meg. Jeg er en god plass der du kan fortelle din historie og la dine besøkende vite litt mer om deg.

Hachico legenden!!!

En mer Lojal hundras än Akitan får man leta efter!! Klok hund som aldrig glömmer en person eller handling!!Sättet påminner  lite om en katt ska stryka sig mot en kunde dom kurra så hade dom gjort det!!!!🙂

 Det är historien om Hachiko som väntade i 9 år på sin ägare som hade dött på jobbet sitt!! Legenden Hachicko!!

 

  • Monument över var han föddes!!

Dagens akita är resultatet av ett stort restaureringsarbete som japanerna har lagt ned på rasen de senaste årtiondena. Typ, färg och temperament har renodlats tillbaka till den ursprungliga japanska jakthunden som funnits i hundratals år i norra Japan. Allt för att återskapa "original-akitan”, matagi inu. Detta har resulterat i att den japanska akitan numera skiljer sig avsevärt från efterkrigstidens variant genom en lättare och torrare kropp, röd, vit, tigrerad eller sesamfärgad päls och ett starkt orientaliskt utseende.

I dag används rasen mest till sällskap. Det är en ganska populär utställningshund, och den används som eftersökshund med framgång. Den älskar att använda näsan och tar både markspår och luftspår. En akita trivs lika bra med att arbeta som att ta det lugnt en morgon. Olika aktiveringar som till exempel spår, sök, promenader med klövjeväska, agility och lydnadsträning är aktiviteter den gärna deltar i. Bra på mycket, men ingen utpräglad specialist på något. Njuter av att vara med sin flock.

Rasen är en ursprunglig hund med utpräglade ledaregenskaper som kräver en del hundkunskap och tålamod. Den är normalt en tyst, lugn, oberörd och värdig hund men kan trots detta snabbt växla från vila till aktivitet, för att lika snabbt koppla om till vila igen. Akita är lojal och tillgiven sin familj och skyddar denna till varje pris. Den tycker inte om att vara socialt isolerad från sin familj utan vill helst vara i händelsernas centrum, och flyttar sig gärna för att kunna hålla ögonen på sin ägare. Den är en stolt och värdig hund med stark integritet.

Även om rasen är självsäker, ambitiös och hård bör den inte fostras med omild hand. Den vill följa sin ägare och är uppmärksam på ägarens signaler. Den kräver en pålitlig ägare som ger tydliga direktiv. Brysk behandling ökar mer än minskar oönskat beteende hos hunden när den mister förtroendet för sin förare. En ägare som förlorar behärskningen avslöjar sin osäkerhet och kan framkalla mer dominans hos hunden, som då kan anse sig bättre lämpad till flockledare. Trygghet, konsekvens och positiv inlärning ger bäst resultat